Professionals in NAH Scholing

  • Voor juiste begeleiding bij NAH
  • Rijk cursusaanbod op maat
  • Voor professionals
  • Betrokken docenten
  • Jarenlange ervaring
Naar Professionals in NAH

Omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag

Omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag

Mensen met hersenletsel kunnen grensoverschrijdend gedrag vertonen, bijvoorbeeld agressie of andersoortige ontremming. Omgaan met mensen met grensoverschrijdend gedrag vraagt van de begeleider een constante alertheid. Indien langdurig teveel van de begeleider gevraagd wordt kan dit leiden tot uitputten en zelfs tot burn-out klachten.

De aangereikte handvatten in de cursus zullen de veiligheid van de medewerkers verhogen, hetgeen kwaliteit van leven van de persoon met NAH zal verhogen.

Doelstelling

De professionaliteit van de cursisten met betrekking tot bejegening van cliënten met NAH die agressief gedrag vertonen vergroten.

Inzicht en informatie over de achtergronden van het mogelijke ontstaan van dergelijk gedrag, een aantal zinvolle maatregelen én een juiste attitude zijn van essentieel belang.

Competenties

De deelnemer kan na de cursus:

  • Een analyse maken van de situaties die agressie en grensoverschrijdend gedrag uitlokken;
  • Beter reflecteren op de eigen rol en die van anderen, met betrekking tot de bejegening van cliënten met NAH die agressief gedrag vertonen, en zich beter kunnen aanpassen;
  • Een veiliger klimaat voor zichzelf en andere collega’s in de begeleiding creëren waardoor ook de veiligheid van de cliënten beter is gewaarborgd;
  • Handelingsverlegenheid omzetten in een plan van aanpak waardoor iedereen weer op één lijn kan functioneren.

Indeling

Dit is een incompany cursus en wordt inhoudelijk op maat gemaakt. Uw wensen en behoeften zijn leidend voor de inhoud van de cursus. Om een en ander goed tot zijn recht te laten komen kan de groep niet groter zijn dan maximaal 15 personen.

Programma

Van tevoren wordt met u de eigen wensen en behoeften doorgenomen.

Werkwijze

De cursus is interactief van opzet en vraagt van de cursisten inbreng van eigen casuïstiek. Behalve theorie ligt de nadruk vooral op praktijk. Er is videomateriaalaanwezig om een en ander toe te lichten. Moeilijke woorden en termen proberen we zoveel mogelijk te voorkomen.

Vooropleidingseisen

Bij open inschrijving is een minimale vooropleiding op HBO niveau.
Bij een incompany training passen we onze opleiding aan het niveau van de cursisten.

NAH Scholing

Professionals in NAH biedt, naast NAH Begeleiding ook NAH Scholing diverse cursussen die gevolgd kunnen worden om kennis rondom NAH te verruimen. Klik hier om naar de officiële website van Professionals in NAH te gaan.

Blijf op de hoogte

Volg Professionals in NAH op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom Niet Aangeboren Hersenletsel.

Volg ons op Facebook

CRKBO-gecertificeerd

Onze actieve houding in het waarborgen van kwaliteit heeft ervoor gezorgd dat de certificering Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs is toegekend. Daarnaast voldoen we aan een belangrijke voorwaarde om BTW-vrijgesteld beroepsonderwijs te kunnen blijven verzorgen. Dat scheelt aanzienlijk in de prijs van cursussen.

Bel voor meer informatie 0573-442646 of stuur een e-mail